maanantai 17. maaliskuuta 2014

Body modifications

Kaikkihan alkoi siitä pikkutyttöjen unelmasta eli korviksista! Ensimmäiset sain ala-asteen alussa, kaksi seuraavaa paria yläasteella.

2003 pitkän vinkumisen jälkeen sain luvan tatuointiin. Olin 16-vuotias. Piti kuitenkin suostua kompromissiin, ja otin body tattoon, joka kestäisi n. 2-5 vuotta. Nummelassa iskettiin lähikäärme käsivarteen. Tykkäsin ja tykkään vieläkin.

Veikkaan, että ensimmäinen hinku varsinaisiin lävistyksiin tuli 2001-2002. Vanhemmilta ei kuitenkaan herunut lupaa tällaiseen hölmöilyyn. 2003 loppuvuodesta kävin pistätyttämässä itselleni Harnessissa kielilävistyksen, ja porukat kotona olikin sitten nyrpeinä mykkäkoulua leikkimässä. Pikkusisko teki myöhemmin saman tempun, mutta koska olin tietä tasoittanut, ei hänelle tästä tullut ollenkaan noottia.


Vuotta myöhemmin 2004 otin lävistyksen alahuuleen samassa paikassa.

12/2006 kävin Lohjalla Tommy's tattoossa hakkauttamassa tribalin ranteeseen. Tatuoija oli asiakaspalvelutaidoton ja tyly, eikä jälkikään vallan mainiota ollut. Itse kuvastakaan en enää pahemmin välitä, tähän tulee myöhemmin uutta päälle.

5/2007 kaveri iski korvaan traguksen. Teki todella pahaa ensimmäisen parin viikon ajan töissä käyttää kuulokkeita.


Vasemman korvan rustoalueella (helix) on kaksi rengasta. Toisen teki kaveri, toisen teetin alan liikkeessä. Kummankaan tekoajankohtaa en muista.

Navassakin oli koru puolisen vuotta (2006-2007), mutta se ei koskaan parantunut kunnolla ja otin sen pois. Myöhemmin kuulin tämän pistäneen lävistäjän sössineen muidenkin lävistyksiä miten sattuu.

Vuoden 2007 jälkeen ei ole uusia reikiä tullut. Kasvoihin enkä korviin enempää tahdo, eikä muutoinkaan mitään lävistystä tarvitsevaa paikkaa löydy.

8/2009

2007 syksyllä otin Leppävaaran Sacredissä yläselkään tekstin "spero melior" ja käden lohikäärmekin sai varsinaiset värit. Sacredissa oon jälkeenpäinkin käynyt, enkä vähiten sen takia, että se on lähes naapurissa. Tatuoija on tarkkuuden lisäksi todella mukava ja rento, tekee rauhassa ja soittaa hyvää musiikkia, ja (kuten pitääkin) kyselee ja tarkistelee, että onko tää hyvä, entäs jos kokeillaankin tämmöstä, ja niin edelleen.

2008 toukokuussa tuli nuottiavain korvan taakse, tämän otatin myös Sacredissa. Nuottiavain ei tullut sen takia, että soittaisin mitään (paitsi pikkuisena omatekemää kannelta ja  parit biisit pianoa), elämäntilanne vain oli sellainen, että suurin osa rahoista meni keikkoihin, festareihin, levyihin sun muuhun oheistoimintaan. Eikä mun mielestä aina tarvitsekaan olla jotain syvällistä tarkoitusta tatuoinnille, miksei voi vain olla kiva kuva ja that's it. :)


8/2009 elokuussa feenikslintua käden taivekohdan alapuolelle, tällä kertaa vuorossa Nummelan Hell's tattoo.

2009 venytin alimmaiset reiät korvannipukoissa neljään milliin. En ollut koskaan aikaisemmin perustanut venytyksistä, mutta löysin maailman näteimmät korut, eikä niitä saanut pienempinäkään. Hupsista.


8/2011 kävin jälleen Sacredilla. Varasin ajan päivä sen jälkeen kun olin saanut kuvaidean. Kahta viikkoa myöhemmin oli toteutus. Gondorin valkoinen puu. Tää on ehdottomasti mun suosikki ja ainoa, jonka vuoksi jouduin kärsimään. Tatuoitavana oleminen ei muuten ole tuntunut mitenkään kamalalta, mutta nyt poikkeus vahvisti säännön. Olin koko ajan jännittyneenä, purin melkein posken ihon auki ja koitin olla ajattelematta asiaa. Jalkapöytä never again.

Blogin ensimmäinen banneri.


Helmi-maaliskuussa 2013 kävin kahdesti La Muerte Inkissä otattamassa oikean pohkeen ulkosyrjälle Hopeanuolen ja Yodan, ja sisäsyrjälle Vinskin ja Leonardon. Lapsuuden sankareita. Tänne menen jatkossakin tatuointikuumeeseen. Oli sen verran hyvää jälkeä ja mukava henkilökunta. Lyhyessä ajassa ovat tosin nousseet älyttömän suosituiksi ja jonot on yli puoli vuotta eteenpäin.

Piirtotaito olisi maailman kätevin, mutta kun ei. Ranteeseen tribalia peittämään tahdon vielä jotain, samoin jonnekin päin kehoa merenneitoaihetta Disney-rakkauteni ja Ariel-hiusteni takia.


Tattoos:
2003: dragon (arm)
2006: tribal (wrist)
2007: text "spero melior" (upper back)
2008: clef (behing ear)
2009: phoenix (arm)
2011: The white tree of Gondor (metatarsus)
2013: Vinnie, Leonardo, Yoda, Silverfang (calf)


Piercings:
three pair of ear lobe piercings during elementary school, 2/6 of those I have streched to 4mm
2003: tongue
2004: labret
2006: navel (never healed, took it off after six months)
2007: tragus, 2x helix

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! :) Itekin oon sitä mieltä että tatuoinneilla ei tarvitse olla välttämättä mitään syvempää merkitystä. Kaikki omatkin tatuoinnit olen aikalailla ottanut vaan mielenkiinnonkohteideni mukaisesti, ilman sen kummempia tarinoita kuvien taustalla. Ajattelen tatuointeja muutenkin tavallaan asusteina - ei mun lempikaulakoruilla tai -korviksillakaan ole miulle mitään suurempaa merkitystä, miksi tatuoinneillakaan pitäisi sitten olla? Nää tatuointiaiheiset postaukset saa kyllä aina nousemaan hirveän tatskakuumeen pintaan, oivoi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon onneksi vuoden saanut olla tatuointikuumeelta rauhassa, sen verran oon näihin uusimpiin ollut tyytyväinen. :) Koruja sen sijaan tulee käytettyä aika huonosti, yleensä pistän vain viikonloppuisin ulos lähtiessä kaulakorun kaulaan.

   Poista
 2. VOI HYVÄNEN AIKA KUN NUO NILKAN SANKARIT ON IHANIAAAAAAAAAA!! <3 :D Myöskin Gondorin puu, koska lotri jutut ah <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oma suosikki on toi Gondorin puu. ^^ Ens kuussa tulee lisää!

   Poista

Pidäthän kommentoinnin asiallisena. Kiitos viestistäsi! :)